Mårslet Borgerhus Kontakt | Om Borgerhuset | Admin

Forside | Udlejning | Historie | Aktiviteter | Online Booking

Download


  » Historie

Borgerhuset er byens "forsamlingshus".
Et gammelt hus (fra 1885) midt i byen, i dag bygget sammen med en integreret/deltids børneinstitution - og tydeligvis ikke opført som forsamlingshus. Indtil 1970 var bygningen på Banevej kommunekontor, men bygningen er oprindeligt opført som skole.

Borgerhuset er i dag ramme om nogle nogle faste aktiviteter, blandt dem 1. maj, grundlovsarrangementet 5. juni (som arrangeres af Borgerhusets bestyrelse) og opførelsen af den årlige revy i efteråret ved revyforeningen "105 g blandet".
Borgerhuset udlejes desuden til private arrangementer.

Initiativet til at ombygge og omdanne bygningen til borgerhus blev taget af en gruppe lokale, blandt dem den gamle sognerådsformand Erik Frost.

Efter kommunesammenlægningen i 1970 tog han kontakt til den daværende borgmester i Århus, Bernhard Jensen, og fik en aftale i stand om, at hvis byen var i stand til at bevise interessen for et borgerhus, så ville kommunen støtte den nødvendige ombygning krone-krone.
Gruppen dokumenterede interessen ved at tegne for 20.000 kr. anparter på hver 100 kr. Altså meldte 200 husstande sig under fanerne.
Der blev afholdt stiftende generalforsamling den 24. august 1972.

I januar 1978 blev en beskeden form for børnepasning etableret i den ende af huset, der vender mod syd.
Vinkelbygningen blev opført i 1989 og fik navnet "Valnødden" efter et stort træ på det, der i dag er borgerhusets parkeringsplads.
Ejerforeningen "Mårslet Borgerhus" ejer ifølge Tingbogen hele matriklen og alt hvad der er på den - under ansvar overfor Aarhus Byråd.

 

© Webdesign - 2006|Design
www.2006design.dk

  Besøgstæller (Antal): 126576